• FotoKarlshamn: Tema Rörelse

  No Comments.

  Eftersom jag är rätt nyinflyttad till Blekinge så har jag letat efter olika grupperingar av fotografer för att ha några att åka på fototurer med. Jag hittade bland annat gruppen Foto Karlshamn på Facebook. De har olika träffar och fotograferar efter teman mellan träffarna. Jag har tänkt att jag ska besöka deras träffar men jag har ännu inte lyckas ta mig dit än. Men skam dem som ger sig.

  Mellan de träffar som är nu har Foto Karlshamn temat rörelse. Jag funderade på om jag skulle använda mig av ljus i mörker. Kanske fotografera en modell med blixt och sedan måla två bollar i dennes utsträckt händer med lång slutartid. Så blev inte fallet utan jag testade en teknik i solljus mitt under eftermiddagen. Jag har prövat tekniken en gång tidigare med då var jag inomhus.

  Movment

  Min tanke med tekniken var att framkalla känslan av svindel och av att falla från en höjd. Tekniken går helt enkelt ut på att du zoomar in under tiden du tar bilden. Det krävdes en hel den bilder innan jag fick någon som jag var nöjd med. Svårigheten var att inte zooma in för snabbt och att hitta en slutartid som var tillräckligt lång för att det skulle bli en bra effekt.

  Jag tog bilden med min Nikon D7100 med en bländare på f22, slutare på 1/10 och ISO 100. Och zoomen var alltså i rörelse mellan 18-200 mm.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>