• Fotosöndag: Tema Form

  No Comments.

  The shape of water

  Veckans Fotosöndag hade temat Form. Och mitt bidrag blev till av lite lek med vatten och resultatet ser ni ovan. Alltid när temat till söndagens Fotosöndag släpps försöker jag alltid associera temat med vad det ordet innebär för mig. Denna gång var det tema form och jag fick direkt associationen till träning, dvs komma i form.  Nästa tanke var kroppens form. Funderade både på mans- och kvinnokroppens form. Sen slog det mig att jag faktiskt hade fotograferat ytan av några klippor utanför Hällvik som jag var vid förra veckan. Eftersom jag inte hade postat bilderna av klippans form så varför inte fotografera om till veckans tema. Så höll mina tankar på i några dagar.

  I torsdags så åkte jag tillexempel förbi en skateboardpark här i Sölvesborg och insåg att den har massa häftiga former och att jag kanske kunde få olika former av trick med om jag åkte dit med kameran. Det var min huvudidé tills jag kom på att jag skulle leka med vatten.

  Jag har länge velat fotograferat vattendroppar som faller och som skapar splash när de träffar vatten ytan. Att jag skulle använda just det till veckans tema kom jag på när jag slog ner en boll i vattnet på golfbanan under fredagen. Sagt och gjort. Bara att rigga en lite mini studio hemma i köket bestående av kameran på stativ och ungform med vatten ståendes på ett rött örngott som skydd för köksbordet och en sportflaska vatten. Tyvärr jag har lyckats tappa bort min fjärrkontroll till kameran så jag var tvungen att trycka av bilderna på knappen på kameran. Det vållande lite problem med att jag var tvungen att båda trycka av på kameran samtidigt som jag skulle droppa vatten.

  Till att börja med är en sportflaska inte att rekommendera till det här. Det är svårt att få fram en droppe åt gången samt att ha koll på när den släpper. Att dessutom droppa själv och vara den som tar bilden blev lite svårt. Tror jag hade fått en serie bättre bilder om jag haft en assistent som varit behjälplig med att droppa vattnet. Jag tog några bilder utan blixt men kom på att jag skulle använda blixt för att få bättre färg i bilden men även mer liv i vattnet.

  Bilden är tagen med Nikon D7100 bländare f5.6, slutare 1/200 sekund ISO 640 och blixten avfyrades. Jag använda kamerans inbyggda blixt när jag tog bilden.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>