• Fotosöndag: Tema Mjukt

  No Comments.

  Pincushion

  Tema Mjukt var vad vi fick till oss från Fotosöndag denna vecka. Jag tog idén direkt att jag skulle fotografera toalettpapper. Först tänkte jag fotografera genom en annan toalettpappers rulle och avbilda flera rullar på andra sidan. Sen skulle jag fotografera en med en schyst reflektion. Sen blev det flera rullar med reflektion men jag blev inte riktigt nöjd.

  När jag insåg att jag inte var riktigt nöjd med mina toalettpappers rullar började jag tänka på att ta bilder av något hårt i väldigt mjukt ljus. Efter det blev det bomull eller tyg. Jag har varken bomull eller tyg hemma och min bättre hälft hade bara bomulls pads hemma hos sig. När det slog mig att det säkert skulle finnas bomull på jobbet. När jag gick till syavdelningen så slog det mig att det iaf skulle finnas skumgummi att stoppa möbler med om inte annat. Och precis när jag gick ner för trappan från mitt kontor så kom det till mig. Jag skulle fotografera en nåldyna.

  Väl på syavdelningen så fanns det bomull men det var väldigt svårt att hitta bra fokus på bara bomull, fotograferade ihoprullad skumgummi. Det blev en rätt bra bild men jag fastnade ändå för min nåldyna och kontrasten mellan det hårda och stickiga som nålarna innebär och det mjuka och nåldynan är.

  Tog flera olika bilder på nåldynan. Testade att ha nålarna i fokus eller inte, testade att ha nålarna i framkant och i bakkant. Men till sist föll jag för denna bild. När jag väl kom hem och kollade bilden i datorn så bestämde jag mig väldigt snabbt att den skulle göra sig bäst i svartvitt.

  Jag tog bilden med min Nikon D7100. Hade slutaren på 1/20 sekund, bländaren på f/11, ISO på 250 och använde mitt 18-200 objektiv inzoomat till 130 mm.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>