• Fotosöndag: Tema Närbild

  No Comments.

  Pebble periwinkle

  Veckas Fotosöndag hade tema närbild. Jag tycker om närbilder så jag kände mig väldigt säker att jag skulle ha flera olika motiv att välja på när söndagen kom och bilderna skulle lämnas in.

  Det fösta jag funderade på var om jag skulle försöka skapa en stilren miljö hemma och ta ett produktfoto eller om jag skulle ta med mig kameran ut för att se vad omgivningarna kunde bjuda på. Denna gång föll valet på att jag gick mer till hamnen hemma i Nogersund för att se vad jag kunde hitta.

  Det första jag hittade som jag tänkte kunde bli en bra och lite annorlunda närbild var en spade som låg kvarglömd på marken. Jag knäppte några bilder men kände inte att jag fick den rätta känslan utan gick jag gick vidare. Jag stannade för att ta några översikts bilder över hamnen innan jag kom fram till en sten där någon grupperat tre mindre stenar men även lagt upp en vit snäcka. Detta kunde bli veckans tolkning tänkte jag.

  Det första jag bestämde mig för var att jag ville ha en bild som gick nästan längs med stenens yta och fick snällt lägga mig ner på marken. Sen är jag nästan barnsligt förtjust i kort skärpedjup, så det var nästan självklart för mig när temat kom på tal att jag ville ha det i bilden. Nästa beslut var hur jag var jag skulle lägga fokus i bilden. Först började jag med att ha fokus på stenarna i bakkant av bilden. Jag tänkte att det kunde vara naturlig eftersom de dels låg i gyllene snittet men även var det som ögnat skulle nås först av eftersom vi läser bilder uppifrån och ner och från höger till vänster. Tog några sådana bilder och tittade på dem direkt i kameran. Jag var inte riktigt nöjd ändå utan ville testa att flytta fokus till snäcka på stenens framsida.

  Jag kände direkt när jag flyttade fokus i kameran att jag var något på spåren. Och blev genast nöjd när jag när tittade på bilderna direkt i kameran. När jag hade fotograferat detta motiv så fortsatte jag min tur och hittade flera närbilder. Denna vecka var det väldigt svårt att välja och jag bestämde mig först 23.45 vilken bild jag skulle posta.

  Bilden är tagen med min Nikon D7100. Bländare f5.6, slutare 1/640, ISO 100 och zoom 200 mm

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>