• Projekt Bron: Starten

  2 Comments.

  Projekt bron

  Ända sen jag flyttade till Blekinge så har jag letat efter ett fotoprojekt. När man som jag bor i närheten av Sölvesborg så finns det endel att välja på. Kusten är självklart lockande att fotografera lika så alla småhamnar som finns runt om kommunen. Tittar man på själva Blekinge så finns det ännu mer att välja bland. Mitt val föll på Sölvesborgsbron.

  Sölvesborgsbron är för Sölvesborg vad Eiffeltornet är för Paris. Kommer man på besök till Sölvesborg så ska man fotografera bron. När jag googlade på Sölvesborgsbron så fick jag 7050 träffar vilket innebär att det finns några bilder på bron. Så det är en liten utmaning jag har skaffat mig här. Ta bilder som inte så många andra har tagit på bron lär vara rätt svårt men det ska bli kul och utmanande. I morse vaknade jag tidigt och bestämde mig för att fotografera soluppgången. Tyvärr är det inte rätt tid på året att fånga bron och soluppgången men jag passade på att åka dit för att få lite bilder i morgonljuset.

  Det här är första bilden i en serie bilder i projektet. Det kommer antagligen kommer fler inlägg kring just projekt bron men annars kan ni se bilderna i galleriet.

  Att fotografera i projektform är det många som gör. Jag fick upp ögonen för det genom en bekant som arbetar som fotograf Pierre Pocs. Pierre har under en längre tid fotograferat i projekt form men första gången jag upptänkte det var när han hade ett projekt som gick ut på att fotografera Eskilstuna och området kring Eskilstuna ån.

  Nedan följer några bilder från dagens tur till bron.

 • 2 Responses so far.

  1. Drakprinsessan skriver:

   Coolt. Riktigt coolt.

  2. […] för dagens bild. Skulle inte ha något emot att fotografera från taket på Silosen dels till mitt projekt Bron men även fotografera staden. Så trappan eller fotografera upp för silosens väggar var min […]

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>