• Fotosöndag tema: Detaljer

  No Comments.

  StudsI tisdags släpptes veckans Fotosöndag tema som vanligt. Detaljer blev det denna vecka. Först så tänkte jag att detaljer inte skulle bli några problem att hitta motiv till. För allt man fotograferar har ju detaljer. Sen kommer nästa tanke. Man vill ju ha något som sticker ut lite som inte någon annan har tänkt på. Då var det plötsligt inte lika enkelt längre.

  Detaljer finns om sagt över allt. Denna vecka blev det bara bilder på ett motiv även om jag hade tankar på fler. Bland annat så tänkte jag knapparna på fjärrkontrollen, tangenterna på tangentbordet och knapparna på diskmaskinen. Men jag tänkte också på mina gamla fotbollsskor.

  När jag flyttade till Blekinge så tänkte jag: varför ska jag ta med mig mina gamla fotbollsskor för. Det är inte direkt som jag kommer använda dem där nere. Har inte spelat fotboll på många år. Men skorna fick följa med alla tre paren. Kan säga att jag är glad för det eftersom tanken på dem kom direkt när jag fick se temat.

  Jag tog bilder med olika fokus. På bakdubbarna och på mitten dubbarna. Bilder där man såg mer av hälen, bilder där man såg mer av gräset. De detaljer jag tänkte på från början var dubbarna och speciellt skruvdubbarna. Men är jag vände på skorna så kom jag ihåg Nike loggan med. Det är en fin detalj. Fotbollsskors tillverkarna missar inte en chans att få göra reklam på sina skor. Ska sanningen fram så trodde jag faktiskt att det var mina Patrick skor som jag hade i skruvdubbar. Men jag måste tydligt ha inhandlat ett nytt par. Gjorde av med tre par skor per säsong ett tag när man var ung och lovande.

  Nåväl tillbaka till bilden. Extra nöjd att det var lite fuktigt i gräset vilket jag tycker ger bilden lite extra känsla. Bilden är tagen med min Nikon D7100 med inställningarna: slutare 1/125 sek, bländare f/4,5 ISO 100. Till denna bild använde jag mitt fasta 50 mm Nikon objektiv.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>