• Fotosöndag tema: Stress

  No Comments.

  Tranquilizer

  Det finns många sätt att uppleva stress på. Stress kan uppstå av att man inte har en tolkning till Fotosöndag. Stress kan uppstå för att vi är sena till jobbet eller för att vi har för lite att göra på jobbet. Stress är även veckans tema till Fotosöndag.

  Jag kommer ihåg när jag gjorde allt för att inte missa en inlämning. Då kunde det vara stressande ibland när söndagen närmade sig. Men oftast så lyckades jag hitta en tolkning som jag kunde fotografera. Jag minns inte hur många veckor i rad jag klarade innan jag inte lämnade in för första gången men jag vet att det var över ett år.

  Den här veckan har jag faktiskt haft bilden klar för mig sen första gången jag läste temat. Jag hade några varianter men detta var första idén som kom. Jag fick också idén att göra något utifrån ”Have a coke and a smile”, jag tänkte ett tag att jag skulle kunnat fånga stressen under rusningstiden innan jag insåg att det inte existerar någon rusningstrafik här. Då tänkte jag att det hade varit spännande att vara i Stockholm och fånga stressen på centralen. Men nu så bor ju jag inte i Stockholm så jag fick nöja mig med vad jag kunde hitta på här.

  Jag byggde upp en liten hemma studio i köket denna vecka med. Denna gången har jag använt en rullgardin som bakgrund. Det var ett bra tips som jag snubblade på i ett forum förra veckan. Tyvärr så kommer jag inte ihåg vilket forum det var. Jag lyfte helt enkelt upp två stolar på köksbordet och la rullgardinen på sitsarna samtidigt som jag lät den täcka bordet.

  Jag ville ha oskärpa på bilden men var osäker på var den skulle bli bäst så jag tog flera olika varianter. Men jag fastnade för denna. Jag hade också en bild som var väldigt oskarp vilken jag funderade på. För när man känner sig stressad så är det som att allt bara kör ihop sig och det är svårt att fokusera.

  Bilden är tagen med min Nikon D7100 med mitt 18-200 objektiv. Zoomen hamnade på 95 mm, bländare: f/5,6, slutare: 0,8 sek och ISO 100. Kunde ha valt att öka ISO:t lite men tyckte inte det spelade någon roll om jag hade längre slutartid till denna bild.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>