• Fotosöndag tema: Uppåt

  No Comments.

  Take the stairs to heaven-1Jag hade svårt denna vecka att bli riktigt nöjd med de bilder jag hade tagit under veckan som gått till Fotosöndags temat uppåt. Jag kände mig nöjd fram tills jag nu på morgonen tittade igenom de alternativen som jag hade. Eftersom jag inte var riktigt nöjd så stod alternativen mellan att åka ut och fotografera för att hitta en bild som jag var nöjd med eller att hoppa över denna vecka. Först kändes det som att jag skulle hoppa över veckan innan jag tog med mig kameran ut en sväng.

  Min tur tog mig till stadens hamn och dess nerlagda silos. Jag skulle tycka att det vore toppen om de behöll dem och byggde bostäder i dem när de tänker förvandla området till bostäder. Samtidigt så förstår jag de problem som kan uppstå. Går det ens att bygga om silos till bostäder. Jag tycker hur som helst att silosarna ger staden charm.

  Jag har länge velat klättra upp för trappan som fick vara modell för dagens bild. Skulle inte ha något emot att fotografera från taket på Silosen dels till mitt projekt Bron men även fotografera staden. Så trappan eller fotografera upp för silosens väggar var min första idé. Jag hade flera under veckan, bland annat jag har fotograferat en tulpan som sträcker sig upp mot himmelen, en stege upp för en fyr, ett par kängor som pekar uppåt och ja lite smått och gott.

  Vad som var felet med min första bild på trappan var att jag tyckte att bilden var för sned. Det är svårt att fotografera höga hus utan att få dem att luta. Denna bild lutar också men jag tycker ändå att jag har fått känslan mindre i denna bild mot den tidigare.

  Det är föresten alltid lika kul när man ligger på marken och fotografera och så passerar det andra människor. De måste fundera vad man är för en kuf som ligger där med en kamera mitt bland silosarna eller vad det kan vara. Det har hänt mer än en gång att passerande fnissar och pekar när jag är ute och fotograferar. Men vad gör man inte för den perfekta bilden?

  Men tillbaka till bilden. Jag visste direkt att det skulle bli en svartvit bild denna vecka när jag bestämde mig för att fotografera silosen. Tycker det svartvita tar fram charmen i byggnaden mer och illusionen att trappan går ända upp till himmelen.

  Bilden är fotograferad med min Nikon d7100 med slutare 1/500 sek, bländare f/3,5 ISO 100 och zoomen på 18mm. I postproduction så ökade jag konstrasten en del för att framhäva det gamla i byggnaden och så beskar jag bilden snävare kring byggnaden.

   

   

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>