• Om Fredrik Alpstedt

  IMG_5628

  När jag fotograferar är det som att jag glömmer allt omkring mig och går in i en annan värld. Det har hänt att jag har tvärnitat på en landsväg när jag sett ett motiv. Detta endast för att jag har kameran i bilen och hjärnan har börjat leta bilder överallt. Som tur är har jag alltid lyckas titta i backspegeln samtidigt som jag har bromsat och aldrig varit någon direkt fara för trafiken på grund av min inbromsning.

  När jag ser ett motiv så försöker jag ofta utmana mig själv att hitta vinklar som gör att bilden inte är tagen massor av gånger innan. Många gånger är det svårt och det slutar med att jag vykortsbilden för att vara säker på att jag får en bra bild med mig in från min fototur. Jag tycker om bilder som ser enkla och avskalade ut. Jag tycker ofta att uttrycket less is more passar in på bilder och att det höjer känslan i bilden.

  Jag har inte något motiv som jag föredrar mer än andra men det blir mycket landskapsbilder för närvarande eftersom jag har underbara vyer precis utanför min dörr. Något jag har svårt för att streetphoto men det handlar mer om att jag ska komma över mina egna demoner och våga kliva närmare dem jag fotograferar för att få bra bilder.

  I januari 2015 bestämde jag mig för att flytta från Södermanland till Blekinge och bosatte mig i Nogersund ca 15 kilometer utanför Sölvesborg. Vill du komma i kontakt med mig gör du det enklast på fredrik at photobyalpstedt.se

  Bilden är fotograferad av Niklas Györi.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>