• Två år sen min första Flickr Explore

  No Comments.

  Rabarber

  Flickr så finns det möjlighet att få sina bilder som man laddat upp utsedda att visas på Flickr Explore. Jag har haft tur som under de två år som jag har postat mer eller mindre regelbundet haft 53 av mina bilder utvalda att visas på Explore. Explore skulle man kunna översätta med upptäck intressanta bilder från andra. Hur som helst är det riktigt kul att få en bild med där och även om jag har haft många med så blir jag lika glad varje gång.

  Hur exakt det fungerar när bilder blir utvalda att visas på Explore vet ingen. Jag och flera de fotografer som jag känner har resonerat i timtal hur det kan komma sig att vissa bilder blir utvalda medan andra inte blir det. Hur vissa fotografer har massor av bilder medan andra inte har en endaste bild. Vad som står klart är att det är en kombination av flera olika saker. Views, favs, kommentarer och följare har betydelse men hur är frågan. Min kompis Susanne har skrivit en bloggpost om hur man lyckas på Flickr om ni vill läsa mer i ämnet.

  Till saken hör att det inte bara är min första bild på Explore utan även mitt första bidrag till Fotosöndag. Jag blev utmanad av ovan nämnda Susanne att vi skulle posta minst tre bilder var under tre månader. Eftersom jag har svårt att stå över en utmaning så postade vi vid varje tillfälle under dessa tre månader. Om sanningen ska fram så har varken jag eller Susanne missat många inlämningar under de här två åren.

  Innan jag satte mig ner för att skriva ihop detta inlägg så funderade jag lite kring vad jag mindes om bilden. Jag minns att jag bodde hemma hos min mamma tillfälligt då jag hade en stor vattenläcka i min lägenhet. Jag minns att temat var Mat och att jag tänkte att jag helst ville fotografera i trädgården. Jag ville dessutom desperat hitta något som få personer också skulle fotografera och därför vägrade jag ta en klassisk matbild som många postar på Instagram. Jag minns även att jag valde att försöka få några bra bilder på rabarberna eftersom de har fin färg och att jag misstänkte att det kunde bli en bra bild om man lyckades få en bra bild med stammarna. Sagt och gjort, där kröp jag rund rabarberna med kameran i högsta högg.

  Hur kom jag då på att jag varit en av de lyckliga att som fått en bild uttagen till Flickr Explore. Det gjorde jag först inte. Jag var överlycklig att jag hade över 1000 views på min bild. Och det var först när jag såg en diskussion på Twitter där bilder hamnat på Explore där jag förstod att jag hamnat där. Om jag inte minns fel var det Joakim som uppmärksammande mig om att min bild med högsta sannolikhet hade hamnat där. Joakim fick förklara för mig vad Explore var eftersom jag själv inte hade någon koll.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>